[Κυρ.8/1/17] Παρεμβάσεις σε Μπραχάμι και Ηλιούπολη ενάντια στην τρομοϋστερία και για τη στήριξη της απεργίας πείνας-δίψας των μελών του ΕΑ

[αναδημοσίευση από https://athens.indymedia.org/post/1567802/]

Το μεσημέρι της Κυριακής 8 Γενάρη 2017 περίπου 30 σύντροφοι και συντρόφισσες προχωρήσαμε σε μαζική παρέμβαση σε Μπραχάμι και Ηλιούπολη, πέριξ των γειτονιών κι έξω ακριβώς από τα σπίτια από όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης 5 Γενάρη συνελήφθησαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου & Πόλα Ρούπα, αντίστοιχα.

Η παρέμβαση αυτή στόχευε από τη μία, στο να σπάσει το «άβατο» στις γειτονιές και το κλίμα τρομοϋστερίας που διαμορφώνεται από την «αντιτρομοκρατική», το κράτος και τα ΜΜΕ. Από την άλλη, αποσκοπούσε στο να επικοινωνηθεί στις δυο αυτές γειτονιές η απεργία πείνας και δίψας (από 5/1) των Π. Ρούπα, Ν. Μαζιώτη και Κ. Αθανασοπούλου με αίτημα να πάψει η ομηρία του 6χρονου παιδιού των δύο πρώτων και να δοθεί στους συγγενείς της μητέρας του.

Κατά τη διάρκεια της διπλής χωρικά αυτής παρέμβασης μοιράζονταν σε κατοίκους και διερχόμενους, στις πόρτες των σπιτιών και σε καφετέριες, φυλλάδια με τις σχετικές ανακοινώσεις των τριών απεργών πείνας-δίψας (οι οποίες και διαβάστηκαν και με ντουντούκα στις δυο γειτονιές), πετάγονταν τρικάκια, φωνάζονταν συνθήματα και αναγράφονταν με σπρέι συνθήματα σε τοίχους.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ-ΔΙΨΑΣ

ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΩΝ Π.ΡΟΥΠΑ-Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ

-Α-

περισσότερες φωτογραφίες: https://athens.indymedia.org/post/1567802/