[20/1] Παρέμβαση στα κρατητήρια της δ/νσης αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη

[αναδημοσίευση από https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/]

Μετά την εκδικητική μεταγωγή των κρατουμένων μεταναστριών στα κρατητήρια της δ/νσης αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, το απόγευμα της Παρασκευής 20/1 περίπου 150 συντρόφισσες–οι πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από το κτήριο.

Αναρτήσαμε πανό, φωνάξαμε συνθήματα και προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιους κρατούμενους (στη Πέτρου Ράλλη κρατούνται κυρίως άνδρες), που είχαν βγει στα παράθυρα και ανταποκρίθηκαν δυναμικά. Φώναζαν συνθήματα, κρέμασαν πανό με γραμμένη τη λέξη freedom και πέταγαν διάφορα αντικείμενα από τα παράθυρα.

Στη παρεμβαση συμμετείχαν μετανάστες οι οποίοι με τηλεβόα επικοινώνησαν με τους κρατούμενους στη γλώσσα τους. Από τη επαφή αυτή ενημερωθήκαμε για την πολύμηνη κράτηση μεταναστών, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες, ξεχασμένοι απ’ τον έξω κόσμο.

Επίσης, μάθαμε οτι οι μετανάστριες από το κέντρο κράτησης Ελληνικού κρατούνται στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, γιατί προφανώς κρατούνται σε κελιά που δεν έχουν επαφή με το δρόμο.

Αφού μείναμε εκεί για δυο ώρες περίπου, φύγαμε λέγοντάς τους ότι θα επιστρέψουμε.

Κρατούμενες-κρατούμενοι δεν είστε μόνες-οι!

Άμεση απελευθέρωση των μεταναστριών που τους έγινε μεταγωγή από το κέντρο κράτησης Ελληνικού στα κρατητήρια της δ/νσης αλλοδαπών της Πετρου Ράλλη.

Άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστριών-στών που φυλακίζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά.

Αλληλέγγυες-οι κρατουμένων στα νότια

περισσότερες φωτογραφίες