Hip-Hop Live [Σάβ.14/6, πλ. Φλέμινγκ – Ηλιούπολη]

hip_hop_14_06_14_apopyra_21ok hip_hop_14_06_14_apopyra_11ok

Hip-Hop Live

Σάββατο 14 Ιούνη, 9μμ, πλ. Φλέμινγκ (Ηρώων) – Ηλιούπολη

παίζουν: Μάτια των Πνιγμένων, Ανάποδο Χαμόγελο, Άλλος Ένας, emes, bnc & Nasty Rebel

+plus
έκθεση πολιτικού στένσιλ
20:00 εργαστήρι στένσιλ
χορός του δρόμου
b-boys in action

πρόσβαση : απο σταθμό μετρό Δάφνης, λεωφορείο 237 στάση ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ επι της λεωφόρου Ειρήνης

>σκονάκι* (https://apopyra.espivblogs.net/skonaki/)
>αναρχική συλλογικότητα στην ηλιούπολη “απόπυρα” (https://apopyra.espivblogs.net/)

Διεκδικούμε τους δημόσιους χώρους… Ας πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας…

Επανοικειοποίηση ονομάζεται η πολιτισμική διαδικασία μέσω της οποίας μια πληθυσμιακή ομάδα ανακτά (επανοικειοποιείται) χώρους, όρους ή τεχνουργήματα τα οποία μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν με μειωτικό ή υβριστικό περιεχόμενο εναντίον της.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, όπως καλλιεργείται από τα ΜΜΕ, ορίζει την καθημερινότητα και την ψυχαγωγία ή τη διασκέδαση στα πρότυπα της καφετέριας, του ίντερνετ-καφέ, των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Προωθεί την κουλτούρα της εύκολης λύσης, όπου τα βρίσκεις όλα έτοιμα από κάποιον υπάλληλο , με το αζημίωτο βέβαια. Και βέβαια, εμπεδώνει τον εμπορικό έλεγχο του ελεύθερου χρόνου μας καθώς η κατανάλωση κάποιου προϊόντος θεωρείται απαραίτητη για να μπορέσεις να καθίσεις σε κάποιον από αυτούς του χώρους ή το μαγαζί θα έχει “είσοδο”.
Αυτό έχει οδηγήσει στη σταδιακή εγκατάλειψη των ελεύθερων χώρων και στην ερημοποίησή τους, καθιστώντας τους πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμους από ιδιώτες που, σε συνεργασία με το κράτος, λιγουρεύονται φράγκα.
Και εδώ ερχόμαστε εμείς… Εμείς οι κάτοικοι των γειτονιών μας… Θα αφήσουμε τους δρόμους μας, τα πάρκα μας, τις πλατείες μας, και τα δάση μας να τα εκμεταλλεύονται όλοι αυτοί οι παρασιτικοί μηχανισμοί? Για ποιό λόγο έχουμε ανάγκη θηριώδη τσιμεντένια κτήρια, πανάκριβα ποτά και καφέδες, “εισόδους” σε εκδηλώσεις και συναυλίες και στριμωξίδι σε ουρές και τραπέζια για να περάσουμε καλά? Αυτό που χρειαζόμαστε είναι χώροι ελεύθεροι, όπου θα έχει πρόσβαση ο καθένας, με πράσινο,καλή παρέα και μεράκι.
Δε θέλουμε να πλουτίζει κανένας μαφιόζος-νονός της νύχτας από τον δικό μας ελεύθερο χρόνο, δε θέλουμε κακοπληρωμένους υπάλληλους-δούλους να μας “υπηρετούν” για να μη χάσουν τη δουλειά τους, δε θέλουμε κάμερες και μπράβους να ελέγχουν την κάθε μας κίνηση και δε θέλουμε όταν δεν έχουμε λεφτά (στην Ελλάδα του 2014 ζούμε!) να είμαστε υποχρεωμένοι να κάτσουμε σπίτια μας.
Γι αυτό το λόγο αράζουμε στα πάρκα και στους δρόμους μας κόντρα στους μπάτσους που έρχονται για εξακρίβωση. Διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε ελεύθερους χώρους και κτήρια κόντρα στις δημοτικές αρχές που θέλουν νοίκι. Κάνουμε συλλογικές κουζίνες, πάρτυ και συναυλίες στις πλατείες μας κόντρα στους μαγαζάτορες που “τους παίρνουμε την πελατεία”.
Σε μία κοινωνία όπου τα πάντα έχουν αντίτιμο, και μάλιστα ακριβό, όπου η ανθρώπινη επαφή προϋποθέτει την κατανάλωση και τη “μούρη” με τα άφθονα μπουκάλια στο τραπέζι και όπου ο πελάτης είναι ο αφέντης και ο υπάλληλος ο καραγκιόζης-δούλος που θα του ικανοποιήσει όσα γούστα επιτρέπουν τα λεφτά του, εμείς επιλέγουμε άλλο δρόμο. Επιλέγουμε να επανοικειοποιηθούμε τους χώρους που μας ανήκουν , να βρούμε και να στήσουμε με τη βοήθεια των φίλων και συντρόφων μας τον εξοπλισμό που απαιτείται και εν τέλει να εκμεταλλευτούμε την ομορφιά των γειτονιών μας περνώντας καλά και ανθρώπινα μακριά από λογικές κέρδους και εκμετάλλευσης.
Οπότε σας καλούμε στη Χιπ-Χοπ συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Φλέμινγκ (Λεωφ.Ειρήνης, πάνω από το άλσος Ηλιούπολης) την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 21.00. Τα έσοδα της συναυλίας (από το μπάρ που θα έχει στηθεί στο χώρο και από κουτιά οικονομικής ενίσχυσης) θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της συναυλίας και για την -δυστυχώς απαραίτητη για την επιβίωσή της- οικονομική ενίσχυση της αναρχικής συλλογικότητας “απόπυρα” στην ηλιούπολη.

Γιατί εμείς που δε γνωρίσαμε αλάνες μάθαμε από μικροί να παίζουμε στους δρόμους…

αναρχική συλλογικότητα “απόπυρα” στην Ηλιούπολη