Ελεύθερος ο σύντροφος Γρηγόρης Τσιρώνης [ανακοίνωση]

[αναδημοσίευση απο Athens Indymedia | από Συνέλευση έναντια στην νέα αντιτρομοκρατική εκστρατεία: υπόθεση «ληστές του Διστόμου»]

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έκανε σήμερα δεκτή την αίτηση του αναρχικού συντρόφου Γρηγόρη Τσιρώνη με την οποία ζητούσε αντικατάσταση του περιοριστικού όρου της κατ’ οίκον κράτησης. Έτσι οι όροι αντικαταστάθηκαν με αυτούς της απαγόρευση εξόδου από την χώρα, της μη απομάκρυνσης του από την περιοχή του Ν. Αττικής, της διατήρησης της δηλωθείσας διεύθυνσης ως μόνιμη κατοικίας του, την απαγόρευση διανυκτέρευσης εκτός αυτής και την κάθε πέντε μέρες εμφάνιση του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Γρηγόρης είχε αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου στις 7 Δεκεμβρίου 2017 και σε μια ακόμα έξαρση δικαστικής αυθαιρεσίας του είχε επιβληθεί πραξικοπηματικά ο καινοφανής περιοριστικός όρος της κατ’ οίκον κράτησης.

Παρά το γεγονός ότι οι περιοριστικοί όροι του παραμένουν αυστηροί, η απόφαση της άρσης της κατ’ οίκον κράτησης αποτελεί μια πρώτη νίκη τόσο του ίδιου όσο και του κινήματος αλληλεγγύης. Μπαίνει έτσι ένα πρώτο ανάχωμα στις μεθοδεύσεις του αστυνομικό-δικαστικού συμπλέγματος που τόσο στο πρόσωπο του συντρόφου όσο και στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται (ληστές του Διστόμου) συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία του κράτους έκτακτης ανάγκης. Dna, τρομονόμος, ποινικοποίηση προσωπικών και συγγενικών σχέσεων, εκδικητικότητα  της αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την απαλλαγή του Γρηγόρη από όλες τις κατηγορίες

Μέχρι την κατάρρευση του κατηγορητηρίου για όλους τους κατηγορούμενους της υπόθεσης

Μέχρι την κατάργηση της δικαστικής εξουσίας και κάθε εξουσίας.

Μέχρι και το γκρέμισμα της κάθε φυλακής.

Συνέλευση ενάντια στη νέα αντιτρομοκρατική εκστρατεία: υπόθεση “ληστές του Διστόμου”